Ansvarligt forbrug
I Lyngby-Taarbæk Kommune indebære ansvarligt forbrug at der træffes grønne bevidste valg og handlinger så borgere og virksomheder i kommunen er med til at minimere en negativ påvirkning på miljøet, samfundet og økonomien.
I Lyngby-Taarbæk Kommune indebære ansvarligt forbrug at der træffes grønne bevidste valg og handlinger så borgere og virksomheder i kommunen er med til at minimere en negativ påvirkning på miljøet, samfundet og økonomien.
Lyngby-Taarbæk Kommune står i frontlinjen af bæredygtighedsinitiativer, hvor ansvarligt forbrug er en central brik i deres vision for at en mere levedygtig fremtid. For kommune er ansvarligt forbrug ikke blot et koncept, men en praksis, der omfavner alt fra ressourceeffektivitet og affaldsreduktion til støtte af lokale økonomier og fremme af sociale værdier. Kommunen arbejder aktivet på at skabe en grønnere bevidsthed gennem forbrugeradfærd og opfordrer til en ændring i mønstrene for at minimere miljøpåvirkning og samtidig opretholde en høj livskvalitet.
Kommunen planlægger at afdække rammer og barrierer for udveksling og genbrug af byggematerialer og inventar, både internt i organisationer og på tværs af virksomheder, uddannelsesinstitutioner og den kommunale sektor. Dette ledsages af en planlagt EU-ansøgning og udvikling af principper for egen bæredygtig bygningsdrift.
Lyngby-Taarbæk Kommune er forpligtet til at fremme ansvarligt forbrug gennem en række initiativer, der fokuserer på materiale-genbrug og bæredygtighed. I et samarbejde med institutioner som DTU, Holbæk Kommune, LAB/DAB, DEAS og Science City Lyngby, er der en igangværende EU-ansøgning under udarbejdelse. Denne ansøgning fokuserer på Life Cycle Assessment (LCA) og genbrug af bygningsmaterialer. Samtidig mobiliseres internationale projektpartnere for at skabe en bredere og mere effektiv indvirkning.
Den anden EU-ansøgning, kaldet ’WISDOM’, der er blevet indsendt i samarbejde med DTU, LAB/DAB og internationale partnere. Denne ansøgning fokuserer på bæredygtige bygningsdrift og renovering, der er afgørende for at fremme en mere bæredygtig byudvikling.
Projektet om vand-dataindsamling og -deling er blevet igangsat i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Forsyning, LAB og DAB, hvilket yderligere understreger kommunens engagement i bæredygtige initiativer.
Tidligere sendte Forsyningen fysiske breve, men de vil fremover – i det omfang det er muligt – give besked via SMS og/eller mail og e-Boks.
Du kan læse mere omkring denne handling ved: Klik her
Ulrikkenborgsplads’ som pilotprojekt er en spændende mulighed for at fremme bæredygtighed, engagere lokalsamfundet og styrke samarbejdet mellem butikken og lokalbefolkningen. Projektet skal demonstrerer, hvordan små steder i Lyngby-Taarbæk Kommune kan have en enorm indflydelse på fremtiden, når det kommer til at tage miljøansvar og skabe en bæredygtig fremtid for kommende generationer.
Du kan læse mere om pilotprojektet på Ulrikkenborgsplads her
Andelen af bæredygtige varer, materialer og ydelser i kommunens forbrug øges årligt, og forbruget blandt kommunens borgere ændres i en mere bæredygtig retning. Læs om mål 3a her.
Mængden af affald per borger falder løbende, og set i forhold til 2018 skal den falde med 5% i 2024, 10% i 2030 og 30% i 2050. Læs om mål 3b her.
Større andel af den samlede affaldsmængde skal genanvendes i 2024, 2030 og 2050. Læs om mål 3c her.