Mål 3a: Bæredygtig forbrugskultur med bæredygtige varer og ydelser
Større andel af bæredygtige varer, en bæredygtig forbrugskultur, ansvarligt indkøb, bæredygtigt byggeri og anlæg - og vidensdeling og fælles ejerskab.
Større andel af bæredygtige varer, en bæredygtig forbrugskultur, ansvarligt indkøb, bæredygtigt byggeri og anlæg - og vidensdeling og fælles ejerskab.
I Lyngby-Taarbæk stiller vi krav til bæredygtighed, når vi køber varer og ydelser. Og vi sætter rammer og retning for at udvikle en bæredygtig forbrugskultur i kommunen. Målet er, at andelen af bæredygtige varer, materialer og ydelser i kommunens forbrug øges årligt, og at forbruget blandt kommunens borgere ændres i en mere bæredygtig retning.
Som kommune bidrager vi til at udvikle en bæredygtig forbrugskultur. Vi understøtter, at borgerne får viden og bevidsthed om bæredygtigt forbrug, og samarbejder med erhvervslivet om at fremme opmærksomhed på bæredygtige produkter og bæredygtig forbrugskultur.
Vi går også forrest som et godt eksempel i vores egen drift, og inspirerer på den måde borgere og virksomheder til at ændre forbrugsvaner.
Vi bruger de mange muligheder, vi har, for at gå foran og få et mere bæredygtigt forbrug. Som indkøber vurderer vi materialer og produkter ud fra hele deres livscyklus, og stiller krav til, hvordan produkterne er fremstillet og emballeret. Vore institutioner sætter fokus på økologi, dyrevelfærd og reduceret
kødforbrug, og ved køb af tjenesteydelser stilles tilsvarende krav om bæredygtighed.
Byggeri og anlæg skal være bæredygtigt i Lyngby-Taarbæk. I dag spildes der mange ressourcer, når der bygges nyt og gamle byggematerialer ikke genanvendes. Som bygherre og grundejer vil kommunen prioritere at bruge bæredygtige byggematerialer, og betragte byggeri og anlæg (såsom veje, o.lign.) som materialebanker, der kan bruges ved renovering, omdannelse eller nedrivning. Sådan udvikler vi byggeri og anlæg i en mere bæredygtig retning.
Vi skal have en stærk, fælles videnskultur blandt borgere og virksomheder i kommunen. Efterhånden som vi lærer og får flere og flere erfaringer med bæredygtigt forbrug, deler vi vores viden. Sådan påvirker vi til ændret adfærd og inviterer til fælles ejerskab.