Gå til hovedindhold
Nyhed

Man smider da ikke ting ud før man har prøvet at reparere!

Repair Caféerne arbejder på at forlænge levetiden af produkter og fremme en bæredygtig tankegang. Caféerne er en del af to forskellige organisationer, nemlig de lokale Repair Caféer spredt rundt omkring i Danmark, som er medlemmer af Repair Café Danmark. 

"Man smider da ikke ting ud før man har prøvet at reparere" - den holdning har dannet grundlaget for reparationsbevægelsen, der siden oktober 2019 har haft Amsterdam som epicenter og senere spredt sig til mange andre lande. Repair Caféerne, som er centrale i denne bevægelse, handler ikke om at reparere for dig, men derimod om at hjælpe dig med at reparere selv. Derfor er det ikke kun gratis at få hjælp i et Repair Café, men du skal også selv medbringe de nødvendige reservedele.

Repair Café Lyngby, beliggende i Frivillighuset på Rustenborgvej 2A, er et af disse steder, hvor frivillige står klar til at hjælpe dig med reparationer. Uanset om det drejer sig om ting eller tøj, som en bukseopslagning, en lampe med brug for en ny ledning, en forstærker, der kun spiller i venstre kanal, eller en kædesav, der ikke vil starte, er Repair Café parate til at yde en hjælpende hånd og give vejledning.

I Repair Caféerne er det ikke kun legetøj, værktøj, køkkentøj og overtøj, der bliver repareret. Det handler om selve tanken om at genoplive tingene og bevare den viden, der kræves for, at vi ikke glemmer, hvordan man reparerer.

I øjeblikket findes der 87 Repair Caféer i Danmark, og Repair Café Lyngby har eksisteret i næsten tre år, hvor den blev oprettet med tilskud fra kommunens daværende bæredygtighedspulje. Repair Cafe Danmark håber, at brugen af Repair Caféerne fortsat vil stige, så der kan oprettes endnu flere, også i Lyngby-Taarbæk.

Repair Cafe

Vil du være en del af teamet

Hvis du har interesse i at være frivillig hos Repair Café Lyngby, kan du altid kontakte dem via deres hjemmeside (https://repaircafelyngby.dk/). Hvis du ønsker at hjælpe med at starte endnu en Repair Café i Lyngby-Taarbæk, kan du kontakte Repair Café Danmark (https://repaircafedanmark.dk/).

Det er en sand fornøjelse at være med til at hjælpe sine medborgere og få tingene til at holde længere - samtidig med at man tilegner sig viden om reparation. Som frivillig i et Repair Café er det vigtigste din lyst og vilje til at hjælpe. Viden og færdigheder kan opnås gennem erfaring og læring fra de mere erfarne frivillige. Som udgangspunkt har hver Repair Café brug for personer, der kan tage imod besøgende, betjene en symaskine, bruge en skruetrækker eller loddekolbe, og du er velkommen til at være en del af dette fantastiske team.

Alle reparationer bliver vejet, så vi kan også se, hvor meget CO2-udledning, der er blevet sparet i atmosfæren takket være reparationerne i Repair Café Lyngby.

Du kan læse mere om bæredygtige og klimarettede initiativer i Lyngby-Taarbæk på www.baeredygtighed.dk, og du kan kontakte kommunens bæredygtighedsteam på baeredygtighed@ltk.dk

LOGO Repair Cafe

Tjek CO2 besparelse

Det er også muligt for dig at få en beregning af, hvor meget CO2 besparelse, der ligger i en reparation af forskellige ting. https://repaircafedanmark.dk/klimaberegner/. Samt mere generelt indsigt beregning af klimaeffekt på https://repaircafedanmark.dk/beregning-af-klimaeffekt/