Gå til hovedindhold

Dele- og bybiler

Nemme og praktiske muligheder for mere miljøvenlig transport, der passer til dit behov

Vær god ved både miljøet - og din pengepung

De fleste biler står blot parkeret de fleste af døgnets timer. Og nogle mennesker har et ret lille kørselsbehov. Derfor er det værd at undersøge, om en dele- eller bybil kan måske kan dække dit behov – til glæde for både miljøet og din pengepung. Du kan tilmed parkere på pladser reserveret til delebiler.

Lyngby-Taarbæk Kommune har et mål om en fossilfri transportsektor i 2050. Hertil kommer, at der er er trængselsproblemer i kommunen, fx på Lyngby Hovedgade. Derfor anbefaler kommunen brug af dele- og bybiler.

Til højre på siden kan du finde udbydere  af dele- og bybiler.

Positiv effekt på miljø og trængsel:

Undersøgelser viser, at hovedparten af brugerne af delebiler ville have haft egen bil, hvis ikke de brugte delebil. En delebil erstatter estimeret 5-10 privatejede biler.

Delebilister kører ca. 30 procent mindre i bil, sammenholdt med, at de både går, cykler og anvender kollektiv transport mere end bilister med egen bil. Delebiler har derfor en positiv effekt på både trængsel og miljø. Bybiler kan bidrage til reduktion i antallet af privatejede biler, men der er ikke eftervist den samme effekt som ved traditionelle delebiler.

Bybilernes positive miljøeffekt forstærkes af, at en stor andel af bybilerne er eldrevne.

 

Læs mere og delebiler og bybiler hos Trafik og veje på ltk.dk

Mand ved rattet
Når bilen alligevel står stille stille de flere af døgnets timer, er det værd at overveje om den næste bil måske skal være en delebil. Foto: Colourbox.
Nøgle til delebil gives videre til næste bruger. Foto: JEK
Nøglen til den næste. Delebil kan være en god løsning for miljøet og pengepungen.