Gå til hovedindhold

Mål 2c: Grøn klimatilpasning, der mindsker risiko for oversvømmelse

Kommunen ønsker at skabe mere grøn klimatilpasning, der kan mindske risikoen for oversvømmelse og andre fremtidige forandringer i vejr og klima.

I takt med tiltagende klimaforandringer øges risikoen for skybrud og stormflod. I Lyngby-Taarbæk vil vi prioritere klimatilpasningsløsninger, der effektivt reducerer risikoen for oversvømmelse, og som samtidig skaber merværdi for byens borgere. Det kan være grønne og blå løsninger, der har rekreativ og naturmæssig værdi eller anlæg der anskueliggør regnvandet som en ressource og giver mulighed for læring og deltagelse. Målet er, at grønne, helhedsorienterede klimatilpasningsløsninger år for år gør det stadig mindre nødvendigt at sikre ejendomme i kommunen mod oversvømmelse, selvom sandsynligheden for voldsomme hændelser stiger.

 

Mål 2b og c
Udsnit af illustrationen "Sammen om et bæredygtigt Lyngby-Taarbæk"

Antal ejendomme, der ifølge en samfundsøkonomisk vurdering bør sikres mod oversvømmelse, reduceres hvert år (selvom sandsynligheden for voldsomme hændelser stiger)

Det vil vi gøre

  • Kommunen engagerer borgere og interessenter i de risikoområder, hvor der skal udvikles konkrete løsninger. Fx vil kommunen fortsat sætte sig for bordenden i arbejdet med at kvalificere muligheder og begrænsninger ved en eventuel kystsikring omkring Taarbæk. Et andet eksempel kunne være at igangsætte et pilotprojekt, der arbejder med afkobling af regnvand på egen grund.
  • Tiltag til klimasikring skal systematisk understøtte et grønnere Lyngby-Taarbæk og skabe merværdi. Det sikrer vi ved at gøre det til en tydelig beslutningsparameter, når projekter startes op.
  • Den kommende spildevandsplan skal indeholde en skybrudsplan, der fastsætter et serviceniveau for skybrud, så borgere og grundejere ved, hvilket serviceniveau de kan forvente. Planen vil desuden kvalificere, med hvilke virkemidler og i hvilken rækkefølge målopfyldelsen for 2c bedst realiseres. Planen forventes vedtaget i 2021