Gå til hovedindhold
Det grønne Lyngby-Taarbæk, illustration af Anne-Marie Krogh

Sammen kan vi

Sammen kan vi

Vi har alle mulighed for at bidrage til den grønne omstilling, og med små justeringer i hverdagen kan du også være med. Læs her på siden og find inspiration til hvordan du kan bidrage med at sænke dit CO2 forbrug, øge biodiversiteten eller noget helt tredje. Alle er vigtige medspillere i kampen om en bæredygtig hverdag. 

Brug regnvandet i din have

Vi kender ikke præcist fremtidens vejr. Men alt tyder på at vi får mere regn. Brug regnvandet til at skabe mere flora og fauna i haven i stedet for at lade det belaste kloaksystemet.

Få din have til at summe af liv

Væn dig til det ”rodede” look i haven og hjælp insekter og planter.

Variationen i haven er et nøgleord, hvis du vil øget biodiversiteten. En veltrimmet græsplæne er en ørken for liv. En have rig på liv giver mange fine oplevelser, indblik i naturens dynamikker og er et bidrag til større artsrigdom. 

Din bananskrald bliver til biogas

Den nyeste affaldsbeholder i husstandene sikrer, at nu kan også til madaffald genanvendelse. Og som før: restaffald, selvfølgelig.

Siden april 2021 har affaldsindsamlingen I Lyngby-Taarbæk også omfattet sortering af madaffald.

Vælg den rette varmeforsyning

Oliefyret er ved at være historie, og flere vælger naturgassen fra. Der er mange muligheder, så her er det vigtigt at vælge et varmeanlæg, der passer til huset.

Kommunens bæredygtige initiativer

Allerede nu har kommunen mange initiativer, som bidrager til et mere bæredygtigt lokalområde. Dette arbejde vil nu tage yderigere fart med en ny bæredygtighedsstrategi.