Gå til hovedindhold

Bæredygtige initiativer i kommunen

Kommunen har allerede gang i mange bæredygtige initiativer, som skal hjælpe og inspirere til at både kommunen og borgerne i Lyngby-Taarbæk kan leve mere bæredygtigt. 

Bæredygtige initiativer

 • CO2-reduktionsplan

  Kommunalbestyrelsen vedtog i 2018 en CO2-reduktionsplan for perioden 2018-21, hvor målet er at reducere CO2-udledningen med 25% i 2025 i forhold til 2015. Planen giver et overblik over, hvilke aktiviteter kommunen har i sinde at igangsætte for at nå reduktionsmålene.

 • Bevæg dig til skole - uden bil!

  Et af de vigtigste mål, både for kommunen og i forhold til FN's Verdensmål, er at engagere og informere børn og unge omkring vigtigheden af bæredygtighed og grønne vaner.

  Kommunen afholder derfor, i forbindelse med kampagnen "Vi Cykler til Arbejde", en kampagne for børn i 0.-4. klasse på kommunens folkeskoler. Kampagnen går ud på, at børnene skal bevæge sig til skole uden bil. De klasser, der har den største procent af skoledage, hvor de ikke er blevet kørt til skole, vinder is og 500 kroner til klassekassen.

 • Naturvidenskabsfestival

  Naturvidenskabsfestival er en national festival, som har til formål engagere børn omkring science, med forskellige spændende aktiviteter.

  Lyngby-Taarbæk Kommune støtter denne festival og bidrog sidste år med en bæredygtig workshop kaldet "Build the Change". Denne aktivitet var lavet i samarbejde med Energitjenesten, hvor de skulle bygge fremtidens energibesparende skole i LEGO. Denne aktivitet var et hit og forventes gentaget i 2019.

 • Grøn, miljøvenlig varelevering til Lyngby Rådhus

  For at reducere den tunge trafik og forbedre miljøet i Lyngby bymidte, har kommunen samlet alle leverancer til rådhuset i en grøn, miljøvenlig levering med eldrevne køretøjer.

  Kommunen har indgået en pilotaftale med virksomheden Citylogistik, som samler alle daglige leverancer til rådhuset og leverer dem i en eldrevet varevogn eller på elcykler. Dette er til for at reducere trafikken og forureningen i bymidten.

 • Nyt gadekær som klimaløsning i Bondebyen

  Bondebyen i Lyngby får igen et gadekær. Det er i virkeligheden et regnvandsbassin, som kan modtage regnvand, så man undgår oversvømmelser i området. Samtidig skal gadekæret fungere som et rekreativt mødested i landsbyen.