Gå til hovedindhold
Du er her:

Det kan du selv gøre

Kommunen har gang i en række bæredygtige tiltag, som skal hjælpe og inspirere både kommunen og borgerne i Lyngby-Taarbæk til at arbejde og leve mere bæredygtigt.

Det kan du selv gøre

  • Bevæg dig til skole - uden bil!

    Et af de vigtigste mål, både for kommunen og i forhold til FN's Verdensmål, er at engagere og informere børn og unge omkring vigtigheden af bæredygtighed og grønne vaner.

    I forbindelse med kampagnen "Vi Cykler til Arbejde" afholder kommunen derfor en kampagne for børn i 0.-4. klasse på kommunens folkeskoler. Kampagnen går ud på, at børnene skal bevæge sig til skole uden bil. De klasser, der har den højeste procent af skoledage, hvor de ikke er blevet kørt til skole, vinder flotte præmier. 

  • Lær om Naturvidenskabsfestival

    Naturvidenskabsfestival er en årlig national festival i uge 39, der engagerer børn og unge i naturvidenskab og teknologi. Målet er at vise fagenes relevans og skabe forunderlige oplevelser. Festivalen er non-kommerciel og koordineres af Astra, det nationale naturfagscenter.

    Deltag i en uforglemmelig videnskabelig rejse ved at klikke her!

    Lyngby-Taarbæk Kommune har støttet denne festival og bidraget med en bæredygtig workshop kaldet "Build the Change". Denne aktivitet var lavet i samarbejde med Energitjenesten, hvor de skulle bygge fremtidens energibesparende skole i LEGO. Det forventes at lignende aktiviteter kommer til hitte og fremme en bæredygtig tankegang blandt de unge. 

  • Grøn varelevering

    ”Er du erhvervsdrivende, kan du kontakte Casper Svensson på Citylogistiks mail casper@citylogistic.dk

    På den måde er du med til at støtte op om og sikre en bæredygtig varelevering. City Logistisk forsøger ved deres bæredygtige varelevering at reducere den tunge trafik og forbedre miljøet i Lyngby bymidte har kommunen samlet alle leverancer til rådhuset i en grøn, miljøvenlig levering med eldrevne køretøjer.

    Det sker i form af en pilotaftale med virksomheden Citylogistik, som samler alle daglige leverancer til rådhuset og leverer dem i en eldrevet varevogn eller på elcykler. Dette er til for at reducere trafikken og forureningen i bymidten.

  • Bidrag til biodiversitet

    Charteret for biodiversitet viser hvordan vi kan øge mangfoldigheden af liv i naturen gennem enkle principper. Det vilde dyre og planteliv skal kunne spredes via korridorer på arealer i kommunen, så biodiversiteten øges og den værdifulde natur styrkes. Charteret indeholder principper for samarbejde, vidensdeling, fælles uddannelse af driftsmedarbejdere og et målrettet arbejde for at styrke spredningskorridorer mellem de store værdifulde levesteder.

    Charteret er udarbejdet i Bæredygtighedsudvalget og skal danne initiativ for at virksomheder, boligforeninger og kommune i samarbejde kan øge biodiversiteten.

    Download Charteret for biodiversitet her. 

    Du kan også læse mere om hvordan du bidragere til biodiversitet her

    bio - Billede
  • Genopliv dine ting og spar penge - Repair Café Lyngby

    Frem for at smid ødelagte ting ud, har du mulighed for at genoplive dem ved at komme forbi en Repair Café og reparere dem. Repair Caféerne arbejder for at forlænge levetiden af produkter. Repair Caféerne er to forskellige organisationer, der findes lokale Repair Café som ligger placeret forskellige steder i Danmark og som er medlem af Repair Café Danmark. Arne Skov er formand for Repair Café Danmark. Du har mulighed for at komme forbi den lokale Repair Café i Lyngby i Frivillighuset på Rustenborgvej 2A. Her vil du blive modtaget af frivillige som står klar til at hjælp med reparationer.  

    Du kan også læse mere omkring Repair Café Lyngby frivilige arbejde her: 'Man smider da ikke ting ud før man har prøvet at reparere'

    Hvis du har interesse i at være frivillig hos Repair Café Lyngby, kan du altid kontakte dem via deres hjemmeside (https://repaircafelyngby.dk/). Hvis du ønsker at hjælpe med at starte endnu en Repair Café i Lyngby-Taarbæk, kan du kontakte Repair Café Danmark (https://repaircafedanmark.dk/).

  • Bliv klogere på affald

    I Lyngby-Taarbæk kommune er der udarbejdet en affaldsplan 2019-2030 for, hvordan vi skal arbejde for, at affald bliver til ressourcer som kan udnyttes.

    Som kommune ønsker vi at være en aktiv medspiller i den cirkulære økonomi. Det er de lokale beslutninger, der i sidste ende skaber globale forandringer. Som kommune spiller vi en vigtig rolle i at nå disse mål og sikre, at vi udnytter så mange ressourcer som muligt i vores affald.

    Du kan læse mere omkring affald her

     Affaldssortering i Børnehuset Carlshøj
    Affaldssortering i Børnehuset Carlshøj